OnGolf Pelimatkavetäjä

Risto Seppälä

Aloitin golf-urani ’ammattilaisena’, Talissa caddiena joskus 50-60-lukujen vaihteessa. Kierroksesta sai markan pari ja tipin jos pallot löytyivät kaikista pusikoista. Toimin silloin tällöin myös ’pallojenkeruukoneena’. Pro Sigge opetti nykyisellä 17 väylällä ja minun tehtäväni oli kerätä pallot samantien. Pesäpalloräpylällä homma hoitui rivakasti.

Jatkoin kesätöissä Talissa caddie-masterina 60-luvulla. Niisä hommissa sai hyvän ja laaja-alaisen pohjan golfin perusteisiin. Aamulla ensimmäiseksi haravoitiin kartanon piha, sitten kiillotettiin muutamat golf-kengät, päivän mittaan kirjattiin pelaajat, haettiin heidän mailansa vajasta, myytiin tiit ja pallot sekä vielä pestiin tiettyjen pelaajien mailat. Näiden kokemusten pohjalta oli hyvä aloittaa itsekin golfin harrastaminen. Monet kesäillat sitten vietinkin Talissa työpäivän jälkeen toisten caddie-mastereiden kanssa pelaten. Ja hauskaa oli -golfin kärpänen löysi minut.

Jäseneksi Taliin minut hyväksyttiin 70-luvun alussa ja siellä pelasinkin aina 80-luvun lopulle asti. Siihen aikaan vietimme kesälomat perheen kanssa Inkoon saaristossa ja Pickala perustettiin juuri sopivasti n. 15
min venematkan päähän kesäpaikasta. Muistan monet upeat kesäaamut kun hyppäsin vaivihkaa mailojen kanssa veneeseen, ajoin Pickalan rantaan, pelasin pikaisen kierroksen golfia ja palasin saarelle aamupalalle
perheen pariin.

Pickalassa toimin 90-luvun alussa kapteenina ja myöhemmin myös muissa luottamustehtävissä. Nyttemmin olen asettunut myös asumaan ihan kentän viereen.

Elämä on siis ollut jo pitkään golfin värittämää. Vuosikymmenien varrelle on osunut Talin mestaruus, MID-AM Suomen mestaruus, senioreiden maajoukkuepaikka, neljä holaria ja lukematon määrä upeita golfareita.

Parasta elämässä: golfia pojan kanssa!

Riston vetämät matkat