Etelä-Afrikan kiertomatka

Kapkaupunki | Stellenbosch | Hermanus | George

Suomen Golfseniorit ry on itsenäinen yhdistys, joka vastaa kaikista valtakunnallisista seniorikilpailuista. Lisäksi yhdistys tarjoaa runsaasti muuta toimintaa, tapahtumia ja matkoja golfaaville senioreille.

Afrikan parhaat kentät, loistavaa ruokaa ja unohtumattomia elämyksiä

Etelä-Afrikan kiertomatka on suunniteltu kaikille, jotka arvostavat todellisen huippugolfin lisäksi myös loistavaa ruokaa ja juomaa, mielettömiä maisemia ja unohtumattomia elämyksiä.

"Etelä-Afrikan parhaat puolet, muuta ei tarvitse!"

Golfia matkalla pelataan 10 kierrosta mielettömillä ja keskenään erityyppisillä kentillä. Elämyspuolesta pitävät huolen safari-kierros, viinitilavierailut, Päytävuori, Hyväntoivonniemi sekä pingviinit. Etelä-Afrikka on yksi maailman suurimmista viinintuottajista, ja matkalla tutustutaan paikalliseen viinikulttuuriin. Etelä-Afrikan kävijät hehkuttavat ruokakulttuuria todella paljon, makuelämyksiä löytyy niin liha, kala kuin kasvipuoleltakin. Matkalla asutaan erittäin laadukkaasti keskellä parhaita sijainteja.

Kapkaupunki on yksi Etelä-Afrikan kolmesta pääkaupungista. Kaupunkia pidetään yhtenä maailman ikonisimmista, sieltä löytyy uskomattomia maisemia, paljon tekemistä ja loistavaa ruokaa. Kapkaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Pöytävuori, Hyväntoivonniemi, Robben Island sekä historialliset kohteet etenkin apartheidin ajoilta. Afrikan suurimmat ja tunnetuimmat viinialueet sijaitsevat Kapkaupungin alueella. Satama-alue Victoria & Alfred Waterfront tarjoilee loputtomasti ruokailu ja shoppailumahdollisuuksia ja läheisiltä Kloof Streetiltä ja Long Streetiltä löytyy paljon trendikkäitä pikkuravintoloita, kahviloita ja baareja. Kaupungin turistialueet ovat turvallisia ja Uber palvelee erittäin kattavasti ja edullisesti koko kaupungin alueella.

Stellenbosch on Etelä-Afrikan tunnetuin viini-alue ja sijaitsee Kapkaupungin välittömässä läheisyydessä. Stellenboschin alue on tunnettu loistavista viineistään ja vanhimmat viinitilat on perustettu jo 1600-luvulla. Stellenboshissa asutaan yhdellä Etelä-Afrikan kuuluisimmista viinitiloista, Spierissä. Viinien lisäksi alueen ruokatarjonta on loistava ja ravintolat tarjoavat etenkin fine diningia sekä perinteisellä että kansainvälisellä twistillä. Matkalla käydään kahdella viinikierroksella tutustumassa alueen viineihin sekä ruokaan. Golfia pelataan erinomaisilla lähialueiden kentillä, jotka tarjoavat hienoja maisemia viiniköynnösten keskellä.

Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Stellenboschista sijaitsee Hermanuksen pikkukaupunki, joka sijaitsee aivan meren rannalla. Hermanus tunnetaan etenkin delfiineistään ja valaistaan (syksyisin) ja siellä asutaankin kallion kielekkeellä meren äärellä sijaitsevassa Marine Hotellissa. Hermanuksessa pelataan läheiset ja erittäin arvostetut Arabellan ja Hermanuksen golfkentät.

Fancourt on todellinen golfarin taivas Georgessa, Garden Routen varrella. Resortissa on kolme Gary Playerin suunnittelemaa kenttää, jotka kaikki kuuluvat Etelä-Afrikan Top 20:een. Fancourt valittiin myös viime vuonna Etelä-Afrikan parhaaksi resortiksi ja sen hotelli Etelä-Afrikan parhaaksi golfhotelliksi. Alueen sisältä löytyy golfin lisäksi neljä ravintolaa, sisä- ja ulkouima-altaat, kuntosali, tenniskenttiä sekä kauniita kävelyreittejä. Hotellin asukkaat pääsevät noin 300 euron lisämaksusta pelaamaan myös Fancourt Links-kentän, joka valitaan toistuvasti Etelä-Afrikan parhaaksi golfkentäksi ja on hotellin vieraita lukuun ottamatta täysin yksityinen klubi (varattava etukäteen).

Senioreiden Etelä-Afrikan kiertomatka

Lennot: Qatar Airwaysin lennot via Doha
Yöpyminen: Commodore Hotel, Spier Hotel, Marine hotel, Fancourt Hotel
Ruokailut: Aamiaiset, 3 lounasta ja 8 illallista ruokajuomineen
Golf: 10 green feetä kahdeksalla eri kentällä
Matka-aika: 13.1.-1.2.2024
Hinta: 6780 € Jaetussa kahden hengen huoneessa
Yhden hengen huonelisä koko matkalle +2600 €

Commodore Hotel ****

Lisätietoja:

Merihenkinen Commodore-hotelli sijaitsee A&V Waterfrontin korkeimmalla kohdalla. Hotellista on näppärä kävelymatka Kapkaupungin suosituimpiin ravintoloihin ja kauppoihin. Hotelli on luokitukseltaan neljä tähteä ja tarjoaa muun muassa ulkouima-altaan, kuntosalin ja saunan. Pöytävuorelle on hotellilta 10 minuutin ajomatka ja kaupungin muutkin nähtävyydet ovat näppärän Uber-matkan päässä. Huoneet ovat tilavat ja tyylikkäät ja hintaan kuuluu langaton internet sekä monipuolinen aamiaisbuffet.

Perushintaan sisältyy: Majoitus kahden hengen huoneessa

Lisätietoja hotellista: Commodore Hotel

Spier Hotel ****

Lisätietoja:
Spierin viinitila Stellenboschissa on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimpia ja rankattu myös maailman top-100 -viinitilojen joukkoon. Viinitilan yhteyteen on tehty 80 huoneen kylämäisesti rakennettu hotelli. Tällä matkalla majoitutaan tyylikkäästi Signature Garden Terrace -huoneissa. Huoneet sijoittuvat Spierin kuudelle sisäpihalle, joissa kaikissa on oma uima-altaansa. Kaikista huonesta on suora yhteys altaalle, sekä rauhoittavaan vehreään puutarhaan. Kaikissa huoneissa on myös erilliset suihkut ja kylpyammeet.

Perushintaan sisältyy: Majoitus kahden hengen huoneessa

Lisätietoja hotellista: Spier Hotel

Marine Hotel *****

Lisätietoja:
Marine Hotel Hermanuksessa tarjoaa upeita maisemia ja erittäin laadukkaat 40 huonetta. Marine Hotel on omistajiensa pyörittämä ja saakin kiitosta loistavasta palvelustaan. Hotelli tarjoaa uskomattoman kauniit merimaisemat kallion kielekkeeltä suoraan Walker Baylle, mikä on maailman suosituimpia kohteita valaiden ja delfiinien katseluun. Marine Hotellissa asutaan Luxury Sea View -huoneissa, joista voi ihailla merimaisemia joko suoraan huoneista tai mukavalta istuskelualueelta huoneiden edessä. Hyvin hoidettu ranta on suoraan hotellin edessä ja toisella puolella avautuu Hermanuksen viihtyisä pikkukaupunki

Perushintaan sisältyy: Majoitus kahden hengen huoneessa

Lisätietoja hotellista: Marine Hotel

Fancourt Hotel *****

Lisätietoja:

Fancourt on todellinen golfarin taivas Georgessa, Garden Routen varrella. Fancourt valittiin myös viime vuonna Etelä-Afrikan parhaaksi resortiksi ja sen hotelli Etelä-Afrikan parhaaksi golfhotelliksi. Alueen sisältä löytyy golfin lisäksi neljä ravintolaa, sisä- ja ulkouima-altaat, kuntosali, tenniskenttiä sekä kauniita kävelyreittejä. Hotellin asukkaat pääsevät lisämaksusta pelaamaan myös Fancourt Links-kentän, joka valitaan toistuvasti Etelä-Afrikan parhaaksi golfkentäksi ja on hotellin vieraita lukuun ottamatta täysin yksityinen klubi.

Perushintaan sisältyy: Majoitus kahden hengen huoneessa

Lisätietoja hotellista: Fancourt

Matkaohjelma

Majoitukset:

 • 14.1. – 18.1.2024: 4 yötä – Commodore Hotel – Standard Room
 • 18.1. – 22.1.2024: 4 yötä – Spier Hotel – Signature Garden Terrace Room
 • 22.1. – 25.1.2024: 3 yötä – Marine Hotel – Luxury Sea View (Single) & Standard Double (Double) Rooms
 • 25.1. – 31.2024: 6 yötä – Fancourt – Classic Room
Golf:

 • 15.1.2024: Steenberg
 • 18.1.2024: De Zalze
 • 20.1.2024: Pearl Valley
 • 21.1.2024: Erinvale
 • 23.1.2024: Arabella
 • 24.1.2024: Hermanus
 • 26.1.2024: Outeniqua
 • 27.1.2024: Montagu
 • 29.1.2024: Outeniqua
 • 30.1.2024: Montagu
  Kaikkiin kierroksiin kuuluu kahdelle hengelle jaettu golfauto.
Elämykset:

 • 16.1.2024: Koko päivän retki Hyväntoivonniemelle ja Boulders Beachille pingviinejä katsomaan. Matkalla lounas Kalk Bayssa
 • 17.1.2024: Puolen päivän pöytävuoren retki köysiradalla
 • 19.1.2024: Koko päivän opastettu yksityinen Stellenboschin viinikierros ja lounas Ernie Els Wineryllä
 • 22.1.2024: Koko päivän opastettu yksityinen Hemel-en-Aarden viinikierros ja lounas Creation Wineryllä
 • 28.1.2024: Puolen päivän safarikierros Botlierskopissa

Kohdeinfo

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Etelä-Afrikkaan matkustusasiakirjaksi passin.

Matkalippu

Matkalle lennetään Qatar Airwaysin lennoilla.

Lähtöselvitys Qatarin lennolle tehdään internetissä, matkapuhelimella tai lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Voit tehdä lähtöselvityksen verkossa 24 tuntia ennen lentoa. Lähtöselvityksen yhteydessä pääset halutessasi valitsemaan istumapaikan koneessa.

Lähtöselvitystä varten tarvitset varaustunnuksen, jonka tulemme lähettämään sinulle noin viikko ennen lähtöä sähköpostiisi.

Golfbägin kuljetus ja matkatavarat lennolla

Qatar Airwaysin lennoilla matkustajalla saa olla maksutta 2 x 23 kg tavaraa ruumassa. Tämä saa pitää sisällään esimerkiksi matkalaukun ja golfbägin. Matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka maksimikoko on 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg.

Matkanvetäjän tapaaminen

Tapaaminen on kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen tuloaulassa. Paikallisoppaamme tai matkanvetäjäsi on sinua vastassa OnGolf-kyltin kanssa. Mikäli matkanvetäjä lentää kohteeseen samalla lennolla kanssasi, tulee hän paikalle heti saatuaan omat matkatavaransa. Matkanvetäjä ohjaa sinut bussille, jolla jatketaan hotellille.

Kuljetukset

Matkasi hintaan kuuluvat lentokenttäkuljetukset, kuljetukset golfkentille sekä ohjelmassa mainituille retkille.

Matkavaluutta

Etelä-Afrikan Randi (ZAR). Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotellissa ja liikkeissä. Rahaa voi nostaa pankeista ja automaateista. Käteistä kannattaa varata pieninä seteleinä tai kolikkoina tippejä ja pieniä ostoksia varten.

Sähkö

Etelä-Afrikasta löytyy kahdenlaisia sähköpistokkeita. Toisiin käyvät suomalaiset sähkölaitteet, mutta yleensä pistokkeessa on kolme reikää, eli tarvitaan matka-adapteri.

Matkavakuutus

Varmistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen, että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta. Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan, mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Etelä-Afrikassa ei kannata etenkään pimeän aikaan liikkua jalkaisin turistialueiden ulkopuolella.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Kuvagalleria

Tämä matka on tarkoitettu Suomen Golfseniorit- yhdistyksen jäsenille ja ainakin yhden matkaseurueesta tulee olla jäsen.

Varaa matkasi tästä:

Etelä-Afrikan kiertomatka

Matkan hintaan sisältyy:

 • Qatarin lennot Helsinki-Kapkaupunki ja Johannesburg-Helsinki (via Doha)
 • Etelä-Afrikan sisäinen lento George-Johannesburg
 • Laukku+bägi ruumaan (2 x 23 kg) ja käsimatkatavara (8 kg)
 • Kuljetukset kohteessa
 • Majoitukset jaetuissa kahden hengen huoneissa
 • Kymmenen kierrosta golfia
 • Aamiaiset, 3 lounasta ja 8 illallista ruokajuomineen
 • Ohjelman mukaiset retket ja viinimaistajaiset
 • Seniorgolfin matkanvetäjän palvelut

Lisämaksusta:

 • Yhden hengen huonelisä koko matkalle +2600 €

Lentoaikataulu

13.1 Helsinki-Doha klo 16:00-23:45
14.1 Doha-Cape Town klo 02:15-11:15

31.1 Johannesburg-Doha klo 21:35-06:55(+1)
1.2 Doha-Helsinki klo 08:00-14:15

Yksi maailman hienoimmista lomakohteista!

OnGolf Birdiet

Etelä-Afrikan ruoka- ja viinikulttuuri on vertaansa vailla!

OnGolf Birdiet

Pääset kokemaan myös safarin ja tärkeimmät nähtävyydet kuten Hyväntoivonniemen

OnGolf Birdiet

Matkalla asutaan niin kaupungissa, viinitiloilla kuin golfresortissakin!

OnGolf Birdiet

Matka- ja maksuehdot

Ennakkomaksu 1500 €/hlö erääntyy 7 vuorokautta varauksesta.
Loppumaksu erääntyy 60 vuorokautta ennen lähtöä.