Etelä-Afrikan Golf & Viinimatka

Fancourt | Hermanus | Stellenbosch | Kapkaupunki
7.1.–23.1.2025

Loistavaa golfia ja kulinaristisia nautintoja Afrikan kauniissa maisemissa!

Etelä-Afrikan matka on suunniteltu etenkin niille, jotka arvostavat todellisen huippugolfin lisäksi myös loistavaa ruokaa ja juomaa. Matka aloitetaan viikolla golfarin unelmakohteessa Fancourtissa, välissä nautiskellaan leppoisasta lomailusta viinialueilla ja lopuksi vietetään päivä Kapkaupungin sykkeessä. Samalla aikavyöhykkeellä oleminen tarkoittaa että Etelä-Afrikan matkasta pystyy nauttimaan heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

"Loistava paketti huippugolfia, leppoisaa lomailua ja hienoja kokemuksia!"

Golf

Golfia matkalla pelataan 9 kierrosta todella hienoilla ja keskenään erityyppisillä kentillä. Matka alkaa todellisella huippugolfin tykityksellä. Ensimmäinen viikko asutaan Fancourtin golfresortista, jonka kaikki kolme kenttää (joista kaksi kuuluu matkan hintaan) kuuluvat Etelä-Afrikan aivan ykköskenttien joukkoon.

Arabella tarjoilee todella upean ja arvostetun kentän, joka aukeaa suoraan laguunille viinialueen reunustaessa aluetta toisella puolella. Arabellassa pelataan kaksi kierrosta ja samalla alueella pelataan myös yksi Etelä-Afrikan parhaista kentistä, Pearl Valley.

Lähtöpäivänä Kapkaupungissa on mahdollisuus pelata heti hotellin ulkopuolella sijaitseva 9-väyläinen, 14-viheriöinen ja 18-reikäinen, vuonna 1895 perustettu Metropolitan Golf Club. Ikoninen, vuoden 2010 mm-kisojen päänäyttämö, Soccer City -jalkapallostadion sijaitsee kentän alkuperäisen toisen ysin paikalla.

Viinialueet

Matkalla tutustutaan paikalliseen viinikulttuuriin, onhan Etelä-Afrikka maailman johtavia viinintuottajamaita. Viinistä nautiskelu linkittyy suoraan myös kulinaristisiin nautintoihin. Etelä-Afrikan ruuat saavat poikkeuksetta suitsutusta ja makuelämyksiä löytyy niin liha, kala kuin kasvipuoleltakin.

Arabellan majoitus on niin golfkentän yhteydessä, kuin myös keskellä viinitarhoja. Läheisessä Benguela Cove Wineryssä nautitaan viininmaistajaiset sekä lounas.

Franschhoek on Afrikan rakastetuin viinikaupunki, joka sijaitsee kauniissa laaksossa viinitarhojen ympäröimänä. Stellenbosch on koko maan suurin viinialue ja sen alueella myös Franschhoek sijaitsee. Franschhoekissa asuessa nautitaan kahdesta viinitilaretkestä lähiympäristöön sekä uniikista ilmapiiristä.

Etelä-Afrikan Golf & Viinimatka

Lennot: Turkish Airlines via Istanbul & Etelä-Afrikan sisäinen lento
Ruokailut: Aamiaiset, 8 illallista ja 3 lounasta
Majoitus: 14 yötä neljässä hotellissa
Golf: 9 kierrosta golfia (4 kentällä)
Retket: Pöytävuoren retki, Stellenboschin retki ja 2 viininmaistelua
Matka-aika: 7.1.–23.1.2025
Hinta: Jaetussa kahden hengen huoneessa 7490 €
Kahden hengen huone yhdelle +2190 € /14 vrk

Hotellit

Fancourt, George

Fancourt on todellinen golfarin taivas Georgessa, Garden Routen varrella. Resortissa on kolme Gary Playerin suunnittelemaa kenttää, jotka kaikki kuuluvat Etelä-Afrikan Top 20:een. Fancourt valittiin myös viime vuonna Etelä-Afrikan parhaaksi resortiksi ja sen hotelli Etelä-Afrikan parhaaksi golfhotelliksi.

Fancourt Hotel *****

Alueen sisältä löytyy golfin lisäksi neljä ravintolaa, sisä- ja ulkouima-altaat, kuntosali, tenniskenttiä sekä kauniita kävelyreittejä. Hotellin asukkaat pääsevät lisämaksusta pelaamaan myös Fancourt Links-kentän, joka valitaan toistuvasti Etelä-Afrikan parhaaksi golfkentäksi ja on hotellin vieraita lukuun ottamatta täysin yksityinen klubi. Fancourtin hotellivieraille kuuluu joka päivälle kierros Outeniqualla tai Montagulla, mutta sen voi vaihtaa myös illallislahjakorttiin tai kylpylälahjakorttiin.

Perushintaan sisältyy: Majoitus kahden hengen One Bedroom Suite -huoneessa

Lisätietoja hotellista: Fancourt Hotel

Hermanus

Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sekä Kapkaupungista että Stellenboschista sijaitsee Hermanuksen pikkukaupunki, joka sijaitsee meren rannalla. Hermanuksessa asutaan suoraan golfkentällä, erittäin arvostetussa Arabellassa. Hotelli ja kenttä sijaitsevat mereltä aukeavan laguunin reunalla ja tarjoavat hienon hotellin ja upean hotellin lisäksi mahtavia maisemia sekä hyvää ruokaa.

Arabella Hotel, Golf & Spa *****

Arabellan golfkentän yhteydessä Hermanuksessa sijaitseva erittäin korkeatasoinen kylpylähotelli. Hotellin yleiset alueet ovat tyylikkäät ja huoneet tilavia. Kaikissa huoneissa on sekä suihku, että kylpyamme ja lisäksi hyvänkokoinen parveke. Hotellilta löytyy kylpylän lisäksi kaunis ulkoallas-alue, tennis-, ja lentopallokentät sekä moderni kuntosali. Hotellin ravintola Jamani on tunnettu hyvästä ruuastaan ja hotellin yhteydessä oleva golfkenttä on alueen parhaimpia ellei paras.

Perushintaan sisältyy: Majoitus kahden hengen Deluxe Premier-huoneessa

Lisätietoja hotellista: Arabella Hotel Golf and Spa

Stellenbosch

Stellenbosch on Etelä-Afrikan tunnetuin viini-alue ja sijaitsee Kapkaupungin välittömässä läheisyydessä. Vanhimmat viinitilat on perustettu jo 1600-luvulla. Viinien lisäksi alueen ruokatarjonta on loistava ja ravintolat tarjoavat etenkin fine diningia sekä perinteisellä että kansainvälisellä twistillä.

Franschhoek on uskomattoman idyllinen ja sympaattinen pikkukaupunki keskellä Stellenboschin viinialuetta. Alueelta löytyy todella paljon hienoja ravintoloita sekä kuuluisia viinitiloja vieri vierestä. Sekä lounailla että illallisilla kannattaa suosia viinitilojen ravintoloita, joissa riittää vaihtoehtoja, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia.

Franschhoek Country House & Villas *****

Tämä viiden tähden boutique-hotelli sijaitsee aivan pääkadun kupeessa ja tarjoaa upeaa tunnelmaa sekä loistavaa palvelua. Hotelli on idyllisen maalaishenkinen ja miellyttävän kokoinen. Kaikki Franschhoekin keskustan palvelut löytyvät lyhyen kävelymatkan sisältä.

Perushintaan sisältyy: Majoitus kahden hengen Luxury-huoneessa

Lisätietoja hotellista:Franschhoek Country House and Villas

Kapkaupunki

Kapkaupunki on yksi Etelä-Afrikan kolmesta pääkaupungista. Kaupunkia pidetään yhtenä maailman ikonisimmista, sieltä löytyy uskomattomia maisemia, paljon tekemistä ja loistavaa ruokaa. Kuuluisa satama-alue Victoria & Alfred Waterfront tarjoilee loputtomasti ruokailu ja shoppailumahdollisuuksia. Kaupungin turistialueet ovat turvallisia ja Uber palvelee erittäin kattavasti ja edullisesti koko kaupungin alueella.

Radisson Blu Waterfront *****

Viiden tähden Radisson Blue Waterfront-hotelli sijaitsee A&V Waterfrontin välittömässä läheisyydessä aivan kiinni Atlantin valtameressä. Hotellista on näppärä kävelymatka Kapkaupungin suosituimpiin ravintoloihin ja kauppoihin. Hotelli tarjoaa muun muassa ulkouima-altaan, kuntosalin ja saunan. Pöytävuorelle on hotellilta 10 minuutin ajomatka ja kaupungin muutkin nähtävyydet ovat lyhyen Über-matkan päässä. Huoneet ovat tilavat ja tyylikkäät ja hintaan kuuluu langaton internet sekä monipuolinen aamiaisbuffet. Hotellilta on keskiraudan verran matkaa Metropolitan Golf Courselle.

Perushintaan sisältyy: Majoitus kahden hengen Superior Sea Facing -huoneessa

Lisätietoja hotellista: Radisson Blue Waterfront Cape Town

Alustava matkaohjelma

Matkaohjelma on alustava ja tulee tarkentumaan vielä matkan lähestyessä.

Maanantai 8. tammikuu 2025

 • Laskeutuminen Johannesburgin lentokentälle, sisäinen lento Georgeen.
 • Majoittuminen Fancourt Hoteliin ja tervetuloillallinen.

Tiistai 9. tammikuu 2025

 • Iltapäiväkierros Fancourtin Montagu-kentällä klo 13:50.

Keskiviikko 10. tammikuu 2025

 • Kierros Fancourtin Outeniqua-kentällä klo 8:40

Torstai 11. tammikuu 2025

 • Kierros Fancourtin Montagu-kentällä klo 8:10
 • Yhteinen illallinen Georgen ympäristössä.

Perjantai 12. tammikuu 2025

 • Kierros Fancourtin Outeniqua-kentällä klo 9:00

Lauantai 13. tammikuu 2025

 • Kierros Fancourtin Montagu-kentällä klo 9:10

Sunnuntai 14. tammikuu 2025

 • Kierros Fancourtin Outeniqua-kentällä klo 14:00
 • Yhteinen illallinen Fancourtin ravintoloissa

Maanantai 15. tammikuu 2025

 • Uloskirjautuminen Fancourtista ja siirtyminen Arabellaan.
 • Sisäänkirjautuminen Arabella Hotel & Spa

Tiistai 16. tammikuu 2025

 • Kierros Arabellan kentällä klo 8:00
 • Viininmaistelu Benguela Cove Wineryssa, jossa myös yhteinen lounas.

Keskiviikko 17. tammikuu 2025

 • Kierros Arabellan kentällä klo 11:20
 • Yhteinen lounas Arabellan ravintolassa

Torstai 18. tammikuu 2025

 • Uloskirjautuminen Arabellasta.
 • Kierros Pearl Valley -kentällä klo 12:30
 • Sisäänkirjautuminen Franschhoek Country House & Villas -hotelliin.

Perjantai 19. tammikuu 2025

 • Koko päivän retki Stellenboschin viinitiloille. Lounas Ernie Els Winerylla.

Lauantai 20. tammikuu 2025

 • Viinimaistelu Grand Provence -viinitilalla, jossa myös yhteinen illlallinen.

Sunnuntai 21. tammikuu 2025

 • Uloskirjautuminen Franschhoekista.
 • Sisäänkirjautuminen Radisson Blu Waterfront -hotelliin.
 • Puolen päivän Pöytävuoren retki
 • Päätösillallinen Sevruga -ravintolassa Kapkaupungin kuuluisalla satama-alueella.

Maanantai 22. tammikuu 2025

 • Mahdollisuus pelata kierros hotellin viereisellä Metropolitan-kentällä
 • Bussikuljetus Kapkaupungin lentoasemalle ja lento Suomeen.

Kohdeinfo

Matkustusasiakirjat

Suomen kansalainen tarvitsee Etelä-Afrikkaan matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 30 vuorokautta maasta poistumisen jälkeen. Lapsilla tulee olla oma passi. Muiden maiden kansalaisten viisumin tarve tulee tarkistaa Etelä-Afrikan suurlähetystöstä.

Matkalippu

Matkalle lennetään Turkish Airlinesin lennoilla.

Lähtöselvitys Turkishin lennolle tehdään internetissä, matkapuhelimella tai lähtöselvitysautomaatilla lentokentällä. Voit tehdä lähtöselvityksen verkossa 24 tuntia ennen lentoa. Lähtöselvityksen yhteydessä pääset halutessasi valitsemaan istumapaikan koneessa.

Lähtöselvitystä varten tarvitset varaustunnuksen, jonka tulemme lähettämään sinulle noin viikko ennen lähtöä sähköpostiisi.

Golfbägin kuljetus ja matkatavarat lennolla

Turkish Airlinesin lennoilla matkustajalla saa olla maksutta 40 kg tavaraa ruumassa. Tämä saa pitää sisällään esimerkiksi matkalaukun ja golfbägin. Matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka maksimikoko on 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg.

Matkanvetäjän tapaaminen

Tapaaminen on kohdemaan lentokentällä matkatavaroiden noudon jälkeen tuloaulassa. Paikallisoppaamme tai matkanvetäjäsi on sinua vastassa OnGolf-kyltin kanssa. Mikäli matkanvetäjä lentää kohteeseen samalla lennolla kanssasi, tulee hän paikalle heti saatuaan omat matkatavaransa. Matkanvetäjä ohjaa sinut bussille, jolla jatketaan hotellille.

Kuljetukset

Matkasi hintaan kuuluvat lentokenttäkuljetukset, kuljetukset golfkentille sekä ohjelmassa mainituille retkille.

Matkavaluutta

Etelä-Afrikan Randi (ZAR). Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä hotellissa ja liikkeissä. Rahaa voi nostaa pankeista ja automaateista. Käteistä kannattaa varata pieninä seteleinä tai kolikkoina tippejä ja pieniä ostoksia varten.

Sähkö

Etelä-Afrikasta löytyy kahdenlaisia sähköpistokkeita. Toisiin käyvät suomalaiset sähkölaitteet, mutta yleensä pistokkeessa on kolme reikää, eli tarvitaan matka-adapteri.

Matkavakuutus

Varmistathan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Matkavakuutuksella turvaat sen, että saat parhaan mahdollisen hoidon sairastuessasi ja turvaat matkatavarasi varkauden, rikkoutumisen tai katoamisen varalta. Riittävä matkavakuutus sisältää myös peruutusturvan, mikäli joudut peruuttamaan matkan ennen matkalle lähtöä.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Etelä-Afrikassa ei kannata etenkään pimeän aikaan liikkua jalkaisin turistialueiden ulkopuolella.

Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi

Kuvagalleria

Varaa kiertomatka:

07.01.2025
16 pv
Alk. 7490€

Onko matka jo täynnä? Ole meihin yhteydessä info@ongolf.fi ja tarkistamme onko lähdölle mahdollista saada lisäpaikkoja.

Kiertomatkan hintaan sisältyy:

 • Turkishin lennot Helsinki-Johannesburg ja Kapkaupunki-Helsinki (via Istanbul)
 • Etelä-Afrikan sisäinen lento Johannesburg-George
 • Matkatavaraa ruumaan (40 kg) ja käsimatkatavara (8 kg) (Turkishin lennoilla)
 • Kaikki ohjelman mukaiset kuljetukset kohteessa
 • Majoitukset jaetuissa kahden hengen huoneissa
 • 9 kierrosta golfia neljällä eri kentällä
 • Aamiaiset, 3 lounasta ja 8 illallista ruokajuomineen
 • Ohjelman mukaiset retket ja viinimaistajaiset
 • Suomalaisen matkanvetäjän palvelut

Lisämaksusta:

 • Kahden hengen huone yhdelle +2190 €
 • Mahdolliset matkailijaverot kohteessa

Lentoaikataulu

7.1 Helsinki 19:00 > Istanbul 23:55
8.1. Istanbul 01:55 > Johannesburg 10:50
8.1. Johannesburg – George (aikataulu vahvistuu lähempänä)

22.1. Kapkaupunki 17:15 > Istanbul 05:35
23.1 Istanbul 08:50 >Helsinki 11:40

Matkanvetäjä

Tulossa

Matka- ja maksuehdot

Ennakkomaksu 1500 €/hlö erääntyy 7 vuorokautta varauksesta.
Loppumaksu erääntyy 60 vuorokautta ennen lähtöä.