OnGolf Pelimatkavetäjä

Markku Ignatius

Oma ensikosketukseni golfiin tapahtui Kanarialla Maspalomaksen rangella, jossa kävimme nuorena pojankoltiaisena keräämässä keltaisia palloja matkamuistoksi tietämättä oikein mistä edes oli kyse. Sittemmin myös itse kenttä on tullut pelattua ja sinne liittyy myös yksi urani parhaista driveista, kakkosväylä 320 metriä griinin kanttiin…

Varsinaisesti siirryin lajin pariin 1985 Vaasassa, jossa opiskeluaikoinani yksi squash-kaverini houkutteli silloiselle 9-reikäiselle kentälle kokeilemaan. Vuonna 1987 muutin takaisin synnyinkaupunkiini Helsinkiin työuraa aloittamaan ja saman tien suoritin myös green cardin ja liittyen Tuusulan Golfklubin jäseneksi. Golfista tuli oleellinen osa elämääni kuitenkin vasta asuttuani USA:ssa, jossa lähes päivittäinen harrastus sai ensi kerran harkitsemaan, että tästähän voisi tulla vaikka ammatti.

Prota minusta ei koskaan tullut, vaikka Seuraohjaaja-tutkinnon olenkin suorittanut. Lohjan St. Laurence Golfin junnuohjaajana aloitin 2002 ja 2004 vedin koko toimikuntaa. 2005 minulle sitten avautui mahdollisuus siirtyä ”golf-ammattilaiseksi” eli aloitin vapun kunniaksi StLG:n toimitus-/toiminnanjohtajana. Helsingin Golfklubin toiminnanjohtajana toimin 4/2012 – 6/2015 välisenä aikana. Nykyisin vastaan Espoo Golfista, eli toimin sekä EGS Ry:stä toiminnanjohtajana että Gumböle Golf Oy/Ry:stä toimitus-/toiminnanjohtajana.

”Golf muistuttaa enemmän elämää kuin elämä itse”, on joku jenkki filosofoinut. Niin tai näin, tämä on laji, josta saa paljon, jos osaa myös sille antaa. Itse pidän ihmisistä ja golfin parissa touhuamisesta ja se toivottavasti näkyy myös työssäni OnGolfin oppaana. Näissä ympyröissä aloitin 2008 tuuraamalla Koiviston Mikkoa Mission Hills-matkalla, silloisen SunGolfin aikoihin. Matkoja on takana lähes 50 ja tuttuja golffareita sitä kautta jo neljättä sataa!

Hymyillään kun tavataan!

Markun vetämät matkat