OnGolf Pelimatkavetäjä

Kyösti Puustinen

Joskus muinoin tuli juostua lukuisia maratoneja ja hiihdettyä Finlandioita viikset huurussa. Sitten töissä kollegat ja asiakkaatkin alkoivat pelottelemaan, että kaupankäynti tyrehtyy, jos ei golf ala kiinnostamaan. Siitä se alkoi ja golf vei miehen mennessään. Nykyään kierroksia tulee noin 150 vuodessa.

Kotiseura on Pickala Golf. Nallekerhon viikkokisat ja Tosimiesporukan pelipäivät ovat kalenterissa kuin kiveen hakatut. Ennemmin ovat siirtyneet häät ja hautajaiset, jos päällekkäisyyksiä on ollut.

Golfissa minua kiinnostaa sen sosiaalisuus ja kilpailu porukoissa. Golfiin kuuluu ehdottomasti hurtti huumori ja hauskaa olla pitää, vaikka olisi kuinka tiukat pelit menossa.

Kun golfkierroksia tulee aika kohtuullinen määrä vuodessa, mahtuu joukkoon paljon aivan surkeita kierroksia ja vielä enemmän mätiä lyöntejä. Fuerteventurassa on tullut muutama kerta sijoitettua pallo loma-asukkaan uima-altaaseen, josta en ole tohtinut sitä mennä hakemaan. Toisaalta pakkohan on mainita, että yksi holari on tehty.

Suomen talvi on pitkä ja pimeä. Ihminen tarvitsee valoa ja nimenomaan auringon valoa. Viikonkin matka aurinkoiseen kohteeseen, jossa golfkentät ovat kesäisessä kunnossa auttaa jaksamaan yli kaamoksen. Golfkentät ovat myös visuaalisesti erittäin kauniita kukkaistutuksineen ja väriloistoineen. Eikä kannata unohtaa, että vieraissa ympäristöissä pääsee nautiskelemaan uusista makuelämyksistä.

Kyöstin vetämät matkat