Mitä matkalle mukaan

Pelimatkalle lähtiessä tärkein varuste on tietenkin itse mailat. Kannattaa miettiä tarkkaan mitä mailoja ottaa mukaan ja mitkä jättää kotiin. Ylimääräistä painoa on hyvä karsia, mutta valintojaan ei halua joutua matkan aikana katumaan. Ennen lähtöä on myös hyvä tarkistaa grippien kunto. Niiden päästessä kuivumaan joutuu mailaa puristamaan liikaa, mikä vaikuttaa osaltaan lyöntiin.

Pyörällisen matkasuojan pääasiallinen tehtävä on suojata golfbägiä vahingoilta, joita ruumassa matkustaminen saattaa aiheuttaa. Varsinkin puumailojen pitkät grafiittiset varret ovat herkkiä iskuille. Katkennut draiveri ei paljoa hymyilytä, kun loma ja pelit ovat vasta edessäpäin. Matkasuojia on olemassa hyvin eritasoisia, mutta jos bägin kanssa tulee edes kerran vuodessa matkustettua kannattaa kunnolliseen suojaan panostaa. Lentoyhtiöiden asettamat kokonaispainorajat täydelle matkasuojalle vaihtelevat 15-23 kg:n välillä. On siis hyvä käydä bägin taskut läpi ja poistaa turhat pallot ja rikkinäiset hanskat lisäpainoa tuomasta.

Golfmatkalle kannattaa aina pakata kahdet kengät mukaan. Tällöin ne ehtivät kuivua kierrosten välissä, mikä pidentää niiden käyttöikää ja säästää sinun jalkojasi. Matkan aikana tulee käveltyä paljon, joten jalat joutuvat kovalle rasitukselle. Muista ettei ole myöskään ihan sama, minkä sukan aamulla jalkaasi vetäiset. Laadukkaat tekniset sukat siirtävät tehokkaasti kosteutta ihosta poispäin ja erikseen suunnitellut joustot oikeissa kohdin tukevat jalkaa. Huono sukka voi pilata hyvänkin kengän hengittävyyden.

Pidä myös huolta että bägistäsi löytyy matkalla tarvitsemasi pallot, merkkausnastat, hanskat, tiit, griinihaarukka, mailapyyhe ja sääntökirja. Älä myöskään unohda rakkolaastareita, aurinkorasvaa, aurinkolaseja, sekä lippahattua tai muuta auringolta suojaavaa päähinettä. Jos omistat etäisyysmittarin, niin pakkaa sekin ihmeessä mukaan. Vieraalla kentällä etäisyyksien arvioiminen on aina haastavampaa ja kiikarille tai GPS -laitteelle löytyy varmasti käyttöä.

Kenkien ja käytännön tarvikkeiden, kuten pallojen ja hanskojen pakkaaminen erilliseen tarvikelaukkuun ja kenkälaukkuun on oiva keino vähentää matkasuojan painoa. Osasta matkasuojia löytyy erikseen kengille tarkoitettu tasku, mutta silti omassa kenkälaukussaan jalkineet saa helposti kuljetettua golfkentälle asti ja niiden suunnittelussa on huomioitu myös laukun hengittävyys. Varustekassiin saa pakattua myös vaihtovaatteet, jolloin parhaimmassa tapauksessa ei tarvitse ottaa erillistä matkalaukkua mukaan.

Vaatteita pakatessa on hyvä suosia teknisiä materiaaleja. Ne ovat viileämpiä kuumalla ilmalla eivätkä hikoile kuten puuvilla. Tekniset materiaalit kuivuvat nopeasti, eivät rypisty matkalaukussa ja pitävät värinsä myös paahtavassa auringossa. Niken irtohihat ovat myös loistava matkakumppani. Ne voi pukea pikee-paidan kanssa suojaamaan pieneltä koleudelta tai kuumalta auringon paahteelta. Riippuu paljolti matkakohteestasi ja matkasi ajankohdasta tarvitsetko mukaan lämpökerrastoa vai trooppiseen ilmastoon sopivaa vaatetusta. Kannattaa muistaa, että oikealla vaatetuksella pystyy parantamaan pelinautintoaan kuumasta tai kylmästä ilmasta huolimatta.

Jos kohteeseesi on luvattu huono keliä, sadetta ja tuulta on se otettava huomioon myös varustelussa. Jos et omista vedenpitävää bägiä, joudut pakkaamaan mukaan bägin sadesuojan. Sateenvarjo tai myrskyvarjo kannattaa myös ottaa matkaan. Myrskyvarjon idea on, että se koostuu kahdesta osasta, joiden läpi tuuli pääsee kulkemaan. Tuulen aiheuttama paine laskee varjon sisällä ja ympäri kääntymisen riski pienenee. Myrskyvarjot eivät myöskään rikkoudu ympäri mennessään. Sadeasu suojaa sinua, myös tuulisella säällä. Kun kerran investoi kunnolliseen takkiin ja housuihin, voi niillä pärjätä helposti kymmenenkin vuotta. Sadeasut pyritään tekemään mahdollisimman hengittäviksi, mutta ilmankosteuden ja lämpötilan ollessa korkea ei ihmeisiin pysty kukaan. 

 

 

Golf Centerin myymälöistä löydät kaikki golfmatkalla tarpeelliset varusteet. Kokenut henkilökuntamme osaa tarvittaessa auttaa sinua valitsemaan varusteet, joilla saat golflomastasi kaiken irti.