Golfmatkailijan muistilista


Golfbägin kuljetus

Matkatavaroiden kuljetukseen liittyvät määräykset vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Myös kohde ja reitti voivat vaikuttaa matkatavaramäärään. Ylipainosta veloitetaan erikseen. Golfvarusteiden kuljetusmaksu tulee tarkistaa kulloinkin käytettävästä lentoyhtiöstä. OnGolf peli- ja opetusmatkojen kohdekohtaiset määräykset löydät sivuiltamme kunkin kohteen ”kohdeinfo” -tiedoista. Lentomatkan aikana vaurioituneesta tai kadonneesta matkatavarasta on tehtävä ilmoitus välittömästi saapumiskentän viranomaisille.

Esimerkkejä ylipainomaksuista:
 
Finnair: Finnairin lennoilla matkustajalla saa olla maksutta yksi ruumassa kuljetettava matkalaukku. Yksi matkalaukku saa painaa enintään 23 kg. Matkalaukun sijasta saa mukana olla yksi erikois- tai urheiluvaruste, jonka enimmäispaino on 23 kg. Matkustamoon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka maksimikoko on 56 x 45 x 25 cm ja enimmäispaino 8 kg. Jos otat mukaan sekä matkalaukun että golfbägin voit ostaa etukäteen kauttamme kuljetuksen toiselle laukulle.
Golfbägin kuljetuksen voi varata OnGolfin kautta viimeistään 3 viikkoa ennen lähtöä. Lähetämme sinulle uuden matkavahvistuksen, jonka liitteenä saat myös maksutiedot. 

Hinnat:

Etukäteen OnGolfin kautta varattuna:
Lentoaika alle 8 h (paino enintään 23 kg) 60 euroa
Lentoaika yli 8 h (paino enintään 23 kg)  120 euroa

Mikäli olet varannut golfbägin kuljetuksen OnGolfin kautta, tulet saamaan Finnairilta todistuksen bägikuljetuksesta sähköpostiisi noin viikko ennen lähtöä. 
Todistus tulee suoraan Finnairin järjestelmästä otsikolla: THIS IS YOUR EMD RECEIPT. Tämä todistus tulee ottaa matkalle mukaan.
Lisämatkatavaran voi maksaa myös lentokentälle tai halutessasi voit myös käyttää Finnair Plus pisteitäsi. Olethan yhteydessä suoraan Finnair Plussaan.

Lisätietoja matkatavaroista Finnairin sivuilta

Matkatavarat jätetään Baggage drop pisteeseen lentokentällä. 

Laukut voi viedä Finnairin seuraavan päivän lennoille Helsinki-Vantaalle myös edellisenä iltana klo 17–21.30. Tällöin yksi matkalle lähtevistä perheenjäsenistä voi luovuttaa koko seurueen matkatavarat, mikäli hänellä on mukanaan kaikkien seurueessa matkustavien lentoliput ja matkustusasiakirjat. Lähtöselvitys tulee kuitenkin tehdä ennakkoon joko internetissä tai automaatilla. 

TAP: Reittilennolla Lissaboniin normaalin enintään 20 kg painavan matkatavaran lisäksi enintään 20 kg:n painoinen golfbägi kuljetetaan ilmaiseksi. Lisätietoja TAPin sivuilta kohdasta Plan & Book.

Norwegian: Bäginkuljetus lennolla maksaa 70 euroa. Voit varata bägikuljetuksen OnGolfin kautta.

Tasoituskortti ja HCP

Ota golfmatkalle mukaan oman seurasi tasoituskortti ja/tai green card. Tarkista ennen matkanvarausta, että tasoituksesi riittää pelaamiseen kohteesi kentillä. Yleisin HCP-raja on 36. Joillakin kentillä voi olla eriäviä tasoitusvaatimuksia. Tarkistathan lomakohteesi kenttien tasoitusvaatimukset sivuiltamme kohteen kenttätiedoista.

Starttiaikojen varaus

Kaikilla OnGolf -peli- ja opetusmatkoilla on green feet varattu etukäteen. Golfisäntäsi jakaa ryhmät ja starttiajat kohteessa. Tarkka starttiaikasi ilmoitetaan sinulle päivää aikaisemmin.

Green fee -voucher

Golfisäntäsi hoitaa voucherit caddiemasterille – sinun tarvitsee keskittyä vain golflomailuun!

Kuljetukset golfkentille

Kuljetukset hotelleista golfkentille sisältyvät OnGolf-peli- ja opetusmatkoilla hintaan. Saat tarkemmat tiedot kuljetuksista kohteessa Golfisännältä.

Kentällä

Caddie Thaimaan ja Vietnamin kentillä caddie on pakollinen. Yleensä caddie fee sisältyy green feehen. Lisäksi caddielle annetaan palvelurahaa
5–10€ kierroksen päätyttyä.

Gimmie Tämän termin kuulet usein ulkomaiden viheriöillä. Se tarkoittaa lyhyen putin antamista.

Golfauto Joillakin kentillä golfauton käyttö on pakollista. Voit vuokrata auton lisämaksusta useimmilla kentillä.

Golfkierros Saavuthan ensimmäisen väylän aloituspaikalle hyvissä ajoin. Pelinopeuteen kannattaa myös kiinnittää huomiota. On tärkeää, että pelaaja on valmiina omalla pallollaan lyöntivuoronsa koittaessa. Jos lyöntejä kertyy liikaa, pallo poimitaan taskuun. Näin peli sujuu ripeästi eivätkä kentät ruuhkaannu.

Jaardit/metrit Useilla ulkomaan kentillä käytetään jaardeja, mikä on hyvä selitys lyödessäsi pallon pitkäksi greenistä. 1 jaardi = 0,9144 metriä.

Kärryt Useimmilla kentillä golfkärryistä peritään 3–7 €/kierros.

Käyttäytyminen Noudata kenttien sääntöjä ja golfetikettiä. Kansainvälisillä kentillä valvotaan asianmukaista pukeutumista.

Soft spikes Lähes kaikilla kentillä pelikenkien tulee olla pehmeäpiikkiset, soft spikes.

Tiiauspaikan valinta Tiiauspaikkojen värit vaihtelevat maailmalla ja valittavana voi olla jopa 6 eri vaihtoehtoa. Valitse oma paikkasi pelitaitojesi mukaan – tosin pelimiehet pelaavat aina takimmaiselta tiiltä.

Unlimited golf Joillakin kentillä green feehen sisältyy rajoittamaton määrä kierroksia ja muutamiin kohteisiin on saatavilla unlimited-paketteja useammaksi päiväksi tai koko viikoksi. Se on intohimoiselle ja aamuvirkulle golfaajalle kannattava valinta. Kokopäivä green feen ensimmäinen startti on OnGolf peli- ja opetusmatkoilla varattu etukäteen. Toisen kierroksen varauksen samana päivänä voi sopia kohteessa suoraan caddiemasterin kautta.

Terveys ja turvallisuus

Kohteeseen saavuttuasi ja liikkuessasi yleisillä paikoilla, pidä huoli tavaroistasi taskuvarkaiden varalta. Jätä arvokorut kotiin. Rahat ja arvoesineet on turvallisinta säilyttää hotellin tallelokerossa. Pidä mukana vain kulloinkin tarvitsemasi määrä rahaa. Vakuutus ei korvaa käteisen rahan katoamista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta saat ajankohtaiset tiedot lomakohteesi terveystilanteesta ja rokotussuosituksista www.thl.fi. Matkustusturvallisuuteen liittyvät asiat löytyvät ulkoasiainministeriön julkaisemilta sivuilta. Ulkoministeriö julkaisee matkakohteita koskevia matkustustiedotteita. Noudatamme Ulkoministeriön matkustussuosituksia. www.formin.fi